Daniel Nieto Fernández, alumne de 5é A, ha estat guardonat en el concurs de redacció Sambori 2020 pel seu treball "L'illa perduda". Els premis Sambori es convoquen anualment i reconeixen els treballs de creació literària redactats en valencià per alumnat de tota la Comunitat Valenciana. Els treballs guardonats són publicats conjuntament i distribuïts per les escoles. Donem l'enhorabona a l'alumne premiat i a la comunitat educativa del CEIP Rajoletes, ja que aquest és també un reconeixement al treball col·lectiu desenvolupat en l'escola.
dilluns, 21 de desembre del 2020
Lliurament del premi Sambori 2020 en el CEIP Rajoletes
divendres, 18 de desembre del 2020
dimecres, 16 de desembre del 2020
divendres, 27 de novembre del 2020
33é Festitíteres
La pràctica teatral és una pràctica educativa de primer ordre. S'hi integren competències múltiples: lectura, expressió plàstica i dramàtica, treball en equip, valors socials i cívics... És per això que les representacions teatrals han estat una constant al CEIP Rajoletes, de vegades com a espectadors, però també com a protagonistes, participant en obres de teatre, recitals poètics i en la confecció de titelles i escenificacions. Tanmateix, la millora de la nostra pràctica teatral passa per aprendre d'aquells que en saben més i el festival de titelles d'Alacant ens ofereix una oportunitat extraordinària per conèixer el treball de professionals de renom. Així que, animeu-vos i acudiu al teatre! Segur que no us en penedireu!
Consulteu ací la Programació 33é Festitíteres
La práctica teatral es una práctica educativa de primer orden. En ella se integran competencias múltiples: lectura, expresión plástica y dramática, trabajo en equipo, valores sociales y cívicos ... Es por ello que las representaciones teatrales han sido una constante en el CEIP Rajoletes, a veces como espectadores, pero también como protagonistas, participando en obras de teatro, recitales poéticos y en la confección de títeres y escenificaciones. Sin embargo, la mejora de nuestra práctica teatral pasa por aprender de aquellos que saben más y el festival de títeres de Alicante nos ofrece una oportunidad extraordinaria para conocer el trabajo de profesionales de renombre. Así que, animaos y acudid al teatro! Seguro que no os arrepentiréis!
dijous, 19 de novembre del 2020
Rajoletes, locus amoenus
Les muntanyes valencianes tenen un gust exquisit a l'hora de triar perfums per ungir els seus vessants. Les persones que habiten aquestes contrades han sabut aprofitar, des de l'antigor, aquesta abundància de fragàncies per ornar les seues finestres i balcons o per guarir els seus defalliments. També, la flaire de les plantes silvestres li donen el tast precís a menges i begudes que, a la fi, han convertit la gastronomia valenciana en una de les més refinades de tot el món. Fulles de romer a l'arròs, olives macerades en fenoll, gaspatxos amb pebrella, els herberos de les nostres serres, una infusió de camamil·la, timó i sàlvia... formen part de la nostra memòria olfactiva, patrimoni immaterial del poble valencià, mereixedor d'una salvaguarda tan necessària com la del tresor més preuat.
És per això que hem creat un raconet de plantes aromàtiques al pati del menjador, tal que un "jardí tancat" o locus amoenus, on poder inspirar i inspirar-nos per al nostre quefer quotidià, conjuminar llengua i natura aprenent el nom i les característiques d'algunes de les plantes més representatives del paisatge valencià, perquè, a les acaballes, només s'estima allò que es coneix.
Las montañas valencianas tienen un gusto exquisito a la hora de elegir perfumes para ungir sus vertientes. Las personas que habitan estas regiones han sabido aprovechar, desde la antigüedad, esta abundancia de fragancias para adornar sus ventanas y balcones o para curar sus desfallecimientos. También, el aroma de las plantas silvestres le danel sabor preciso a comidas y bebidas que, al cabo, han convertido la gastronomía valenciana en una de las más refinadas de todo el mundo: hojas de romero en el arroz, aceitunas maceradas en hinojo, gazpachos con pebrella, los herberos de nuestras sierras, una infusión de manzanilla, tomillo y salvia... forman parte de nuestra memoria olfativa, patrimonio inmaterial del pueblo valenciano merecedor de una salvaguardia tan necesaria como la del tesoro más preciado.
Es por eso que hemos creado un rincón de plantas aromáticas en el patio del comedor, como un "jardín cerrado" o locus amoenus, donde poder inspirar y inspirarnos para nuestro quehacer cotidiano, aunar lengua y naturaleza aprendiendo el nombre y las características de algunas de las plantas más representativas del paisaje valenciano, porque, al fin y al cabo, sólo se estima lo que se conoce.
dilluns, 9 de novembre del 2020
divendres, 16 d’octubre del 2020
Rajoletes rep el premi Joan Ponsoda
Un grup de mestres va iniciar fa uns anys un treball de dinamització de la biblioteca i animació a la lectura amb múltiples propostes: contacontes, teatre, recitals de poesia, tallers d'il·lustració, formació del professorat, maratons literaris, fira del llibre, efemèrides literàries, trobades amb autors...
En aquestes activitats ha participat tota la comunitat educativa de Rajoletes, des d'Infantil a l'últim curs de primària, passant per l'Aula Específica; pares, mares, avis i àvies, veïns i veïnes, antics alumnes, professionals de l'animació, de la literatura, de la il·lustració. Per les nostres aules han passat autors de la talla de Carles Cano, Miquel Desclot, Pàmpol teatre, Alberto Celdrán, Chus, Roberto Aliaga, Ana Guinea, Fran Pintadera, Rodorín, Félix Albo, Pep Duran, Alberto Sebastián, Ana Griott, Pablo Albo, Dani Miquel, Charo Pita, Cristina Verbena, Momo, Emma López, Almudena Francés, Miguel Ángel Díaz, Eugenia Manzanera, Eva Andújar, Legolas, Mónica Palacios, Ximo Caturla, Sherezade Bardají, Juan Antonio Olmedo, Isabel Selfa....
Tota aquesta tasca s'ha vist ara recompensada amb el reconeixement públic a través de la concessió d'aquest premi per part de La Cívica. La cerimònia de lliurament del premi es celebrarà el 22 d'octubre en el saló de plens de l'ajuntament de Sant Joan d'Alacant.
En aquest enllaç podeu veure imatges del lliurament del premi .
El CEIP Rajoletes ha sido galardonado con el Premio a la innovación educativa Joan Ponsoda 2020 por el proyecto "La Biblioteca: nuestro baúl de tesoros".
Un grupo de maestros inició hace unos años un trabajo de dinamización de la biblioteca y animación a la lectura con múltiples propuestas: cuentacuentos, teatro, recitales de poesía, talleres de ilustración, formación del profesorado, maratones literarios, feria del libro, efemérides literarias, encuentros con autores ...
En estas actividades ha participado toda la comunidad educativa de Rajoletes, desde Infantil al último curso de primaria, pasando por el Aula Específica; padres, madres, abuelos y abuelas, vecinos y vecinas, antiguos alumnos, profesionales de la animación, de la literatura, de la ilustración. Por nuestras aulas han pasado autores de la talla de Carlos Cano, Miquel Desclot, Pàmpol teatre, Alberto Celdrán, Chus, Roberto Aliaga, Ana Guinea, Fran Pintadera, Rodorín, Félix Albo, Pep Durán, Alberto Sebastián, Ana Griott, Pablo Albo, Dani Miquel, Charo Pita, Cristina Verbena, Momo, Emma López, Almudena Francés, Miguel Ángel Díaz, Eugenia Manzanera, Eva Andújar, Legolas, Mónica Palacios, Ximo Caturla, Sherezade Bardají, Juan Antonio Olmedo, Isabel Selfa....
Toda esta tarea se ha visto ahora recompensada con el reconocimiento público a través de la concesión de este premio por parte de La Cívica. La ceremonia de entrega del premio se celebrará el 22 de octubre en el salón de plenos del Ayuntamiento de Sant Joan d'Alacant.
dimecres, 14 d’octubre del 2020
Teatre solidari en Rajoletes
Avui ens han visitat els amics de Pàmpol Teatre amb una representació de l'obra Diversa a la que ha assistit l'alumnat de 1r i 2n de primària. Una obra de teatre inspirada en distints llibres de contes i que pretén conscienciar sobre la diversitat que caracteritza el gènere humà i la necessitat/voluntat d'integrar-la en el nostre quefer quotidià.
Hoy nos han visitado los amigos de Pàmpol Teatre con una representación de la obra Diversa a la que ha asistido el alumnado de 1º y 2º de primaria. Una obra de teatro inspirada en distintos libros de cuentos y que pretende concienciar sobre la diversidad que caracteriza al género humano y la necesidad/voluntad de integrarla en nuestro quehacer cotidiano.
- El rey de Nada, de Guridi
- Voy a comedte, de Jean-Marc Derouen
- Mariluna, de Ana Tortosa
- Superhéroes, de Roberto Aliaga.
dimarts, 13 d’octubre del 2020
Bosquet de Rajoletes
Hace unos años una maestra de este colegio tuvo un sueño, convertir Rajoletes en un vergel aprovechando la cantidad y variedad de especies vegetales presentes en el centro, y lo llamó el "Bosquet de Rajoletes". Desde entonces el bosque ha ido creciendo: prácticas de un módulo de jardinería de Formación Profesional, huerto escolar, nuevas plantaciones, catálogo de especies ... y ahora, un paso más, la instalación de paneles informativos de algunas de las especies para que el alumnado y cualquier interesado pueda saber más de ellas.
-
La semana pasada celebramos Carnaval en el Centro. Fue un Carnaval diferente, pero repleto de caras de felicidad. ¡Todxs lo disfrutamos much...
-
L es Trobades són festes per la llengua realitzades cada any en la nostra Comunitat, una manifestació cultural que reuneix a mestres, xique...